Hoe zieke vissen beheren in Odoo?
Zieke vissen worden in quarantaine geplaatst tot ze genezen zijn
22 februari, 2019 door
Hoe zieke vissen beheren in Odoo?
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert

Introductie

Aquaria-Antwerp is in België de grootste leverancier van tropische vissen sinds 1948.

Het begon allemaal met een kleine winkel in het centrum van Antwerpen. Het bedrijf verhuisde in 1960 naar Aartselaar. Sinds 1994 beschikken ze over een binnenruimte van 1600m². Door de jaren heen leveren ze zowel aan B2B (aquariumwinkels, tuincentra, aquariumclubs) en B2C (particuliere klanten). Hun voorraad is indrukwekkend (80.000-100.000 stuks) koudwatervis, zoetwater tropische vissen, cichliden, waterplanten, droge voeding, diepvriesproducten, levend voedsel, grind, stenen, bossen, aquaria, filters en alle gerelateerde artikelen. Het handhaven van hun positie als grootste Belgische leverancier is door de juiste beslissingen te nemen, dag na dag!

De Juiste beslissing

Een beslissing die mee aan de basis ligt van dit succes is Odoo.

Aquaria-Antwerp gebruikt het Odoo Kassasysteem, Verkoop, Website, eCommerce, Boekhouding, Aankoop en Magazijnbeheer.

Waarom Quarantaine

Bij ontvangst van nieuwe toeleveringen gebeurd het regelmatig dat vissen tijdens het transport ziek worden. Deze vissen mogen niet gemengd worden met de gezonde vissen en worden daarom in quarantaine geplaatst. Tijdens deze quarantaine periode worden de zieke vissen behandeld totdat ze genezen zijn en zich terug mogen vervoegen bij de gezonde vissen.

Alle vissen worden beheerd in verschillende aquaria die elk een locatie hebben meegekregen. Deze locaties zijn zichtbaar op de webshop zodat het voor de klant eenvoudig is om de vissen te bezichtigen indien ze een bezoek plannen in de winkel alvorens over te gaan tot aankoop.

De vissen die in quarantaine staan worden niet gevisualiseerd op de webshop omdat deze vissen nog niet verkoopbaar zijn. Nadat de quarantaine periode is afgelopen kan Aquaria de vissen uit quarantaine plaatsen waarna ze opnieuw beschikbaar komen voor verkoop.

Vissen die het uiteindelijk niet halen tijdens deze quarantaine periode worden door de operatie "afscheppen" als verlies geregistreerd.

Hoe zieke vissen beheren in Odoo?
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
22 februari, 2019
Deel deze post
Archief