Odoo 14 Voorraad
Regels voor voorraadaanvulling
25 juni, 2021 door
Odoo 14 Voorraad
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert

Voor sommige producten die je op voorraad hebt, kan het handig zijn om regels te definiëren die ervoor zorgen dat u nooit zonder of te veel voorraad komt te zitten. Bijvoorbeeld producten waar veel vraag naar is of grote volume producten die veel opslagruimte vergen en daardoor moeilijker op te bergen zijn.

Odoo stelt je in staat om regels te definiëren zodat deze producten automatisch worden aangevuld op basis van een minimale en maximale hoeveelheid.

Configuratie

De configuratie van de aanvulregels is beschikbaar via: 

1. De productfiche door op de aanvulopdracht regels knop te klikken.

In dat geval zie je enkel de regels voor het opnieuw bestellen van dat product.

2. Voorraad / Instellingen / Producten / Aanvulopdracht regels

In dit geval zullen we alle aanvulregels zien. Om een nieuwe regel aan te maken, hoeft u alleen maar op de knop Aanmaken te klikken. Van daaruit kan je een minimumvoorraadregel voor een artikel definiëren.

Hierbij definieert u de minimale hoeveelheid in het veld "Min hoeveelheid" en de maximale hoeveelheid in het veld "Maximum hoeveelheid".

Wanneer het voorraadniveau van een artikel het minimum bereikt, genereert het systeem automatisch een bestelbon met de hoeveelheid die nodig is om het maximale voorraadniveau te bereiken.

3. Voorraad / Bewerkingen / Voorraadaanvullen

Zoals voor de andere menu's, is het mogelijk om vanuit dit menu een nieuwe aanvullingsregel aan te maken met dit verschil dat er extra acties mogelijk zijn.

Het doel van dit menu-item is om de huidige status van producten te tonen per voorraadlocatie waarvoor een handmatige aanvullingsregel bestaat, zodat je een bestelling kunt genereren.

Handmatige regels zijn regels die niet automatisch door Odoo worden uitgevoerd. Aanvullingsregels zijn standaard ingesteld op automatisch.

Met de knop "Eenmalig bestellen" wordt een bestelling voor dat product gemaakt met de hoeveelheid die is gedefinieerd in het veld "Te bestellen". Het verschil als we klikken op "Automatiseer orders", is dat de aanvullingsregel wordt geautomatiseerd. Hiermee zal het niet langer in dit menu verschijnen en hoeft u het niet handmatig te starten.

De knop "Snooze" wordt gebruikt om de aanvullingen te stoppen tot de datum die is ingesteld.

Contacteer ons voor nog meer info over Odoo Voorraad

Odoo 14 Voorraad
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
25 juni, 2021
Deel deze post
Archief