Odoo CRM & AI
De stelling van Bayes
24 oktober, 2019 door
Odoo CRM & AI
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Omdat de slaagkans percentages op de crm fases niet veel inzicht gaven in wat er gebeurde werden ze in Odoo v13 verwijderd.

In plaats daarvan is Odoo v13 nu gebaseerd op de PLS (predictive lead scoring), die gebaseerd is op de stelling van Bayes.

Al bij al heb je twee stromen voor je slaagkansen en je kunt beide tegelijkertijd gebruiken of van de ene naar de andere gaan, ...

  1. U kunt altijd uw eigen handmatige waarde ingeven. In dat geval zal het nooit worden gewist omdat het feitelijk in een ander veld is opgeslagen.

  2. Of u gebruikt de geautomatiseerde kansberekening met de PLS.

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Kortom, Odoo berekent de waarschijnlijkheid automatisch op basis van historische leads (gewonnen / verloren) die gemeenschappelijke waarden deelden (dezelfde fase, tags, verkoopteam, land, bron, ... afhankelijk van wat u beslist in de CRM-instellingen). Van daaruit berekent Odoo het % slaagkans. 

Bovendien; wanneer een interessante waarde op de lead wordt bijgewerkt, berekent Odoo de waarschijnlijkheid van slagen. (bijv.: u verliest alle leads in NL, wat betekent dat wanneer u NL als land instelt, het % slaagkans daalt).

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

In het begin is het daarom beter om niets in het waarschijnlijkheidsveld te typen, omdat Bayes standaard op leads kan worden geactiveerd (terwijl je anders de modus moet veranderen via een knop zoals weergegeven in de afbeelding.

Als de leads in de automatische modus bij 0 beginnen, is dat inderdaad omdat Odoo een extra trigger nodig heeft om te beginnen. Maar omdat we weten dat die leads sowieso handmatig moeten worden bijgewerkt (omdat ze tot nu toe alleen een naam hebben), weet Odoo dat en zal Odoo de update activeren wanneer een interessant veld wordt bijgewerkt.

Odoo CRM & AI
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
24 oktober, 2019
Deel deze post
Archief