Odoo Experience 2020
Wat hebben we geleerd?
4 oktober, 2020 door
Odoo Experience 2020
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert

Na 2 dagen, meer dan 180 talks, demos en workshops hebben we meer inzage gekregen in de nieuwste versie van Odoo v14.

Door de wereldwijde pandemie gebeurde Odoo Experience dit jaar volledig online. Alhoewel de keynote van Fabien Pinckaers, CEO Odoo, met wat vertraging werd gestart mogen we stellen dat het online event vlekkeloos is verlopen. Met de nieuwe Odoo Evenementen functies werden de online sessies via de Odoo website gestreamd, en had je de mogelijkheid een gesprek te voeren met de Odoo product owners via daarvoor beschikbaar gestelde onlinekamers.

Fabien zelf wist niet minder dan 7 online sessies zelf te presenteren, en liet het niet na de draak te steken met Wordpress, Microsoft, Oracle en SAP. Odoo v14 is duidelijk een game changer, en niet alleen meer voor kleine en middelgrote KMO’s

De boodschap is duidelijk, Odoo penetreert de markt van de robuuste ERP’s voor grotere organisaties. Organisaties zoals Amnesty International, Partena, Exki, Cora, Luminus, Puratos, Suez, Atos, … maken vandaag reeds gebruik van Odoo voor de automatisatie van hun processen.

In België telt Odoo 674 Odoo Enterprise referenties, in dit aantal zitten niet de organisaties die gebruik maken van de gratis Odoo community versie. Je mag er dus van uitgaan dat het aantal veel hoger is.

Als we de referentie lijst bekijken, en het overzicht ervan per industrie, merken we dat de top 3 markten, waar Odoo het sterkst vertegenwoordigd is, respectievelijk IT/Communicatie, Distributie/Retail en Productie zijn. Dit is niet verwonderlijk want Odoo biedt een mooie interface voor zowel servicebedrijven met een geïntegreerd proces van lead, verkoop, project, urenregistratie, planning en facturatie, alsook voor productiebedrijven met een proces van orders, productie, kwaliteit, beheer van de productlevenscyclus tot de levering en de traceerbaarheid.

Odoo is dus sterk op verschillende fronten en goed vertegenwoordigt in verschillende industrieën, en met Odoo v14 zal deze trend zich alleen maar voortzetten.

Enkele nieuwigheden in v14:

   Boekhouding

   Beter afhandeling van valutaverschillen en niet aftrekbare BTW via de rapporten niet-toegestane uitgaven en ongerealiseerde koerswinsten / -verliezen.

   Onkosten

   Vereenvoudigd beheer van onkostendeclaraties met goedkeuring, het boeken van kosten en betaling op basis van rapporten.

   Email

   Met de Outlook-plug-in kunt u informatie synchroniseren en heen en weer sturen tussen Odoo en uw e-mailclient, wat ervoor zorgt dat alle gegevens in Odoo worden geregistreerd.

   Website

   Nieuwe website builder voor het maken van uitzonderlijke website designs.

   Productie

   Flexibele BOM's en voorraadprognose-rapport. Aanvullingsrapport met acties.

   Evenementen

   Online evenementen en rooms.

   Data Cleaning

   Werkt als een instrument dat data verzamelt en duplicatie opspoort. De gedupliceerde gegevens kunnen eenvoudig worden verwijderd of samengevoegd

   Spreadsheets

   Geïntegreerd waarmee u plannen, projecties en voorspellingen rechtstreeks in Odoo kunt voorbereiden, zonder dat u tussen meerdere platforms hoeft te schakelen.

   Wil u weten wat Odoo v14 voor u kan betekenen?

       Odoo Experience 2020
       Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
       4 oktober, 2020
       Deel deze post
       Archief