Odoo versie 13
Wat zijn de 10 belangrijkste nieuwigheden?
22 augustus, 2019 door
Odoo versie 13
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert

1.

Nieuwe Weergave

Nieuw type weergave "Kaart":

Met de nieuwe kaartweergave kunnen verschillende locaties en adressen op landkaarten worden aangegeven. Dit is zeer nuttig wanneer u de routes voor leveringen, vergaderingen of evenementen moet plannen.

Odoo tekst en afbeelding blok

2.

Nieuwe App

Nieuwe app voor Field Service Management (FSM):

Field service laat toe om werkzaamheden van bvb engineers die interventies ter plaatse uitvoeren te stroomlijnen. Vanuit uw hoofdkantoor kan u taken plannen en verzenden naar uw medewerkers, waar ze zich ook bevinden. Het is niet meer nodig om een werkfiche op kantoor af te halen waardoor kostbare tijd verloren gaat. Bijkomend worden de activiteiten geïntegreerd met uw inventaris, facturering, boekhouding en andere back-office systemen. FSM is aan te raden voor organisaties die de installatie, service of reparaties van systemen of apparatuur moeten beheren.

Odoo tekst en afbeelding blok

3.

Nieuwe App

Nieuwe app voor slides / e-learning module:

Met de module E-learning kan u cursussen online publiceren en combineren met quizzen. Uw niveau van kennis kan u bijhouden door het verdienen van badges tijdens het volgen van cursussen. Dit is handig voor het geven van interne/externe opleidingen of trainingen en helpt bij het identificeren van competenties. Met de geïntegreerde gamification wordt het volgen van opleidingen vreugdevoller.

Odoo tekst en afbeelding blok

4.

Nieuwe App

Nieuwe Referral App:

Vindt het juiste personeel en verhoog de aanwerving snelheid met de nieuwe referral oplossing door ze op te volgen en te belonen. Dat is misschien wel de oudste en meest vertrouwde strategie. Met de nieuwe HR-referral-app kun je dat precies doen.

Odoo tekst en afbeelding blok

5.

Nieuwe App

Nieuwe Verhuur app:

Verhuurproducten, huurcontracten, huurorders, afhalingen, leveringen, terug names, betalingen ontvangen, communiceren over onderhoudsproblemen, documenten delen enz... op een eenvoudige en efficiënte manier? Dit kan vanaf v13 vanuit één geïntegreerde beheer en afrekenings app.

Odoo tekst en afbeelding blok

6.

Nieuwe App

Mass SMS:

Net zoals met Mass Mailing kan je nu vanuit Odoo Mass SMSen versturen. Nog beter is om dit te integreren met de crm, verkoop en leveringen zodat je uw klant op elk moment op de hoogte houdt van de status van bvb zijn bestelling.

Odoo tekst en afbeelding blok

7.

OCE vs OEE

HR Payroll verplaatst naar Odoo Enterprise Edition:

In Odoo 13 heeft Odoo SA besloten om de HR-Payroll van de community naar de enterprise-editie te verplaatsen. Odoo stopt de open-source payroll-applicatie omdat deze niet erg bruikbaar is door de relatie met andere gerelateerde Enterprise functies. Odoo plant namelijk om de ontbrekende functies in de odoo enterprise te ontwikkelen om er een volwaardige app van te maken met voordelen alle aard, specifieke HR rapporten, lokalisaties, enz...

Odoo tekst en afbeelding blok

8.

OCE vs OEE

Website Form Builder nu ook in Odoo Community-editie:

Odoo Website-formbuilder wordt verplaatst naar de community, zodat u Odoo-website pagina's met eenvoudigweg slepen en neerzetten kunt bewerken. U kunt verschillende formulieren maken op de op Odoo gebaseerde website en verbinding maken met objecten zoals verkooporder, leads, enz...

Odoo tekst en afbeelding blok

9.

Kassa

Odoo POS-betaalterminal:

Odoo heeft eindelijk de Ingenico Lane 5000 betaalterminal geïntegreerd met Odoo POS, dit is heel belangrijk voor de BENELUX-regio.

Odoo tekst en afbeelding blok

10.

JQuery 3

Odoo 13 gebruikt JQuery 3:

Dit is een technische upgrade die de eenvoud en snelheid van Odoo verbeterd. jQuery 3 lost een aantal bugs op, voegt nieuwe methoden toe, verwijdert en verandert het gedrag van enkele verouderde functies.

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo versie 13
Eezee (BeOpen-IT), Gunther Clauwaert
22 augustus, 2019
Deel deze post
Archief